Diğer Yazılar

22 Haziran 2022, 14:56

0 Yorum

9044 Okuma

Yuvarlakçay Yol Tarifi

22 Haziran 2022, 14:54

0 Yorum

1006 Okuma

Yuvarlakçay Restaurant

22 Haziran 2022, 14:53

0 Yorum

1188 Okuma

Yuvarlakçay Oteli

22 Haziran 2022, 14:51

0 Yorum

1078 Okuma

Yuvarlakçay Otel

22 Haziran 2022, 14:49

0 Yorum

1320 Okuma

Yuvarlakçay Nerede?
Yuvarlakçay Muğla
22
Hazi
1180 Okuma 0 Yorum
Yuvarlakçay Muğla

Yuvarlakçay Muğla

Yuvarlakçay Muğla ilimizin en güzel ilçelerinden biri olan Köyceğiz’e bağlı bir doğa güzelliğidir. Köyceğiz’in barındırdığı huzur dolu güzelliklerinden biri ve belki de en güzeli olan Yuvarlakçay, eşsiz manzarası ile görenleri adeta büyülüyor. Özellikle doğasının içinde kendinizi kaybedeceğiniz bu yer sahip olduğu buz gibi çayı ile meşhur. Çok meşhur olan Yuvarlakçay salıncağı ile sallanırken başınızı döndüren bir güzellikle karşı karşıya kalacaksınız.

Yuvarlakçay Muğla ilçemizin soğuk cenneti olarak anılmaktadır. İsmi neden Yuvarlakçay diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bu yer adını, çay suyunun yuvarlanarak akmasından almaktadır. Yemyeşil çevresi ve ferah havasına bir de buz gibi suyu eşlik ettiğinde eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Çayın üzerinde yer alan salıncakla oldukça popüler olan Yuvarlakçay, yaz aylarında sırf harika fotoğraflara vesile oluyor diye yalnızca fotoğraf çekilmek için bile insanların gelebildiği bir yer. Ancak özellikle yazın boğucu sıcaklarından kaçıp hem havasıyla hem buz gibi suyuyla serinlemek bir de sevdiklerinizle vakit geçirmek için mükemmel bir yer adeta.

Yuvarlakçay’ın üzerine kurulu çardaklarda oturup sohbet edebilir, mangal yakıp piknik yapabilir ya da berrak soğuk suyunda yüzebilirsiniz. Bunun yanı sıra meşhur salıncakta sallanabilir, kamp yapabilir ve harika manzarasını arkanıza alıp fotoğraf çekilebilirsiniz. Yuvarlakçay Muğla gezinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir doğal güzellik ve bunu bizce sakın kaçırmayın.

Yuvarlakçay Giriş Ücreti

Yuvarlakçay giriş ücreti burayı ziyaret etmek isteyen kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri desek yanlış olmaz. Ancak sizlerin içini hemen rahatlatıyoruz çünkü Yuvarlakçay giriş ücreti yok yani tamamen ücretsiz. Köyceğiz’in Beyobası Mahallesi’nde bulunan Yuvarlakçay, herhangi bir milli park ya da koruma alanı sınırlarına dahil değil ve bir işletmenin elinde bulunmuyor. Bu nedenle Yuvarlakçay’ı doyasıya gezebilmeniz için hiçbir giriş ücreti ödemenize gerek yok. Eğer burayı çok sevdiyseniz ve kalmak istiyorsanız sizleri Butik Otelimizde çok uygun fiyatlara harika bir şekilde misafir edebiliriz.

Fethiye Yuvarlakçay Arası Kaç Km?

Fethiye Yuvarlakçay arası kaç km? Diye merak ediyor ve araştırıyorsanız; Fethiye ile Yuvarlakçay arası 62 kilometrelik bir mesafeye sahiptir.

 

0 Yorum

Yorum Ekle