Diğer Yazılar

22 Haziran 2022, 14:56

0 Yorum

9044 Okuma

Yuvarlakçay Yol Tarifi

22 Haziran 2022, 14:54

0 Yorum

1006 Okuma

Yuvarlakçay Restaurant

22 Haziran 2022, 14:53

0 Yorum

1188 Okuma

Yuvarlakçay Oteli

22 Haziran 2022, 14:51

0 Yorum

1079 Okuma

Yuvarlakçay Otel

22 Haziran 2022, 14:49

0 Yorum

1321 Okuma

Yuvarlakçay Nerede?
Yuvarlakçay Köyceğiz Nerede?
22
Hazi
1051 Okuma 0 Yorum
Yuvarlakçay Köyceğiz Nerede?

Yuvarlakçay Köyceğiz Nerede?

Yuvarlakçay Köyceğiz nerede? Diye merak ediyorsanız. Muğla’nın Köyceğiz ilçesinin içerisinde saklanmış bir cenneti merak ettiğinizi bilmelisiniz. Köyceğiz ilçesi adını verdiği Köyceğiz Gölü kıyısında bulunan harika bir yerdir. İçerisinde barındırdığı tarihi yerler ve doğal güzellikleri ile oldukça etkileyici bir şehirdir.

Akdeniz ile Ege bölgesini bir araya getiren Köyceğiz yaklaşık olarak 34.000 civarında nüfusa sahiptir. Doğa güzelliği ile ziyaretçilerini kendisine çeken bu yerin kaplıcaları da oldukça meşhurdur. Köyceğiz’e gelindiğinde nereleri gezmeniz gerektiğini bilmiyorsanız size bir iki tavsiye verebiliriz. İlk olarak mutlaka görmeniz gereken yer Toparlar Şelalesi olmalıdır. Ücretsiz olarak gezebileceğiniz bu yerde büyük şehirlerin tüm yorgunluğunu atabilir ve huzuru bulabilirsiniz. Köyceğiz mutlaka gezilmesi gereken yerler içerisinde ikinci durak Kaunos Antik Kenti olmalıdır. UNESCO’nun dünya mirasları listesinde yer alan bu antik kentin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Size burası hakkında bir efsaneden bahsedeceğiz. Bu kenti kuran kişinin Apollo’nun oğlu olan Kaunos olduğuna inanılmaktadır. Efsaneye göre Kaunos’un ikiz kardeşi Byblis ikizine âşık olur ancak aşkının karşılığını bulamaz. Bu duruma sinirlenen babaları ise kaunos’u ülkeden kovar. Kaunos daha sonra destekçileri ile birlikte buraya yerleşerek bu antik kenti inşa eder.

Tabi ki bir efsane olan bu kuruluş hikayesinin doğruluk payı bilinmemektedir. Şehri kuran kişiler bunu Tanrıları için şehre Kaunos adını da vermiş olabilir. Sabah 08.00 ile akşam 18.30 arasında ziyarete açık olan bu yeri gezerken Kaunos’un mu haklı yoksa Byblis’in mi haklı olduğuna karar verebilirsiniz.

Yuvarlakçay Köyceğiz Ne Yenir?

Ege ve Akdeniz bilindiği üzere otları ile meşhurdur. Bu bölgelerde yapılan yemeklerin birçoğu çeşitli otlar ile yapılmakta ve oldukça lezzetli olmaktadır. Ot ile hazırlanan mezeler ile hem serin bir tatil keyfi hem de lezzetli bir meze keyfi yaşayabilirsiniz. Bu mezeleri tatmadan buradan ayrılmamanızı tavsiye ederiz.

Köyceğiz’e Nasıl Gidilir?

Her sezonda turiste rastlayabileceğiniz Köyceğiz’e nasıl gidilir? Diye merak ediyorsanız eğer İstanbul’dan 740 km, Ankara2dan ise 615 km uzaklıkta bulunan bu yere uçak ile Muğla’nın Dalaman ilçesine gelerek 30 dakikalık bir araba yolculuğu ile ulaşabilirsiniz.

 

0 Yorum

Yorum Ekle